Električni tok v Staroegipčanskih piramidah

Go down

Električni tok v Staroegipčanskih piramidah

Objavlja  Rush on Čet Maj 06, 2010 7:51 pm

Mnogi arheologi sedanjega in preteklega časa so razmišljali o tem, kako so lahko v Egiptu ustvarili svoje reliefe, slikarije in hieroglife na stenah v piramidah – v popolni temi! Namreč na stenah in stropovih v svetiščih niso našli nobenih sledi saj od bakel ali česar podobnega.

Obstaja mnogo dokazov, da so že starodavna ljudstva poznala elektriko in uporabljala električne baterije. Leta 1936 so med izkopavanji v Čudžat Rabuahu pri Bagdadu našli 2.000 let staro glinasto posodo iz partskih časov. V njej je bil bakreni valj, v katerega je bila vtaknjena modro prevlečena železna palica. Za razstavo v nemškem mestu Hildesheimu so naredili posnetek te naprave in valj napolnili z vinskim kisom. Tako je res nastala električna napetost enega volta.

V grobnicah egipčanskega svetišča Denderi, 790 kilometrov severno od Luksorja, so na reliefih odkrili natančne podobe žarnic. Na podlagi teh risb je avstrijski inženir Walter Garn izdelal natančen model: 40 centimetrov dolgo stekleno telo s premerom 12 centimetrov v najširšem delu. Konca sta zalita s smolo, vanjo pa sta vstavljena ploščata elektroda na eni in konica na drugi strani. Če med ploščato elektrodo in konico steče napetost, prastara tempeljska svetilka res zažari.

Vir: http://www.skrivnosti-sveta.com/elektricni-tok-v-staroegipcanskih-piramidah/

Rush
Admin

Število prispevkov : 50
Join date : 14/01/2009
Age : 29

Poglej uporabnikov profil http://paranormal-phenomena.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu